Hozzávalók:
80 dkg vaddisznó lapocka
5-5 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 szem boróka
1 ek. pritamin (paprikapüré)
2 dkg só
6 dl Tihanyi kékfrankos
1 fej lilahagyma
4 ek. olaj
kevés narancshéj
2 ek. paradicsompüré
kakukkfű, őrölt bors, kevés fokhagyma, só


A húst, a tisztított zöldségeket és a hagymát apró kockákra vágjuk, a narancs héját lereszeljük. 
A forró olajon megpirítjuk, majd zsírjára pirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymás sóval, apróra vágott borókabogyóval, reszelt narancshéjjal, paradicsompürével és pritaminnal fűszerezzük, hozzáöntjük a vörösbort és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint tésztakörettel tálaljuk.