Hozzávalók:
80 dkg vaddisznókaraj
40 dkg áfonya
20 dkg törökmogyoró
30 dkg zöldborsó
3 dl vörösbor
1 ek méz
2 dkg barnacukor
1 dl húsalaplé
5 dkg vaj
só, bors, borókabogyó


A vaddisznókarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró olajon kérgesre sütjük. Megszórjuk borókabogyóval és ezt is egy kicsit megpirítjuk. A húst meglocsoljuk mézzel és 2 dl száraz vörösborral. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük. Egy serpenyőben karamellizárljuk a barnacukrot, erre tesszük az áfonyát, majd felöntjük kevés húsalaplével és 1 dl vörösborral. Miután a lé felforrt, hozzáadjuk a törökmogyorót és további kb. 10 percig főzzük, amíg a lé nagy része elfő. Ezután 5 dkg vajjal felforraljuk a mártást. Habzásig hevített vajon megpirítjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Végük az egészet meglocsoljuk az áfonyás lekvárral.